Trouwambtenaar

BABS

Een huwelijk bezegel je officieel met een BABS, een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Deze wordt jullie altijd aangeboden door de gemeente waarin je trouwt. Op Schiermonnikoog kun je via de gemeente gebruik maken van de twee vrouwelijke BABS’en Monique Talsma en Honorine Machielsen. Ook kun je in bijzondere gevallen een eigen persoon voor één dag BABS aanstellen. Meer informatie over de BABS’en van de gemeente en het aanstellen van je eigen BABS-voor-een-dag kun je opvragen bij de gemeente Schiermonnikoog. Maar wist je dat je ook een eigen BABS kunt meenemen? Deze dames en heren heten ook wel Zelfstandige Trouwambtenaar.

Sandra-Talsma-022Sandra Talsma

Een van de Zelfstandige Trouwambtenaren die veel op Schiermonnikoog komt, is Sandra Talsma, van Het-Jawoord. Geboren en getogen op Schiermonnikoog maar al jaren woonachtig in Groningen blijft Sandra altijd sterk verbonden met het eiland. “Ik zou mijn stijl willen omschrijven als warm, superpersoonlijk, oprecht en ik spreek recht uit mijn hart. Natuurlijk ontbreekt humor niet. Ik vind het belangrijk dat het klopt, dat de ceremonie harmonieus is opgebouwd. Naast het voltrekken van een wettelijk huwelijk verzorgt Sandra ook een ceremonieel huwelijk. Zijn jullie al getrouwd, maar wil je het jawoord samen nog eens in een bijzondere ceremonie herbevestigen? Dat is zeker ook mogelijk.
Een bijkomend voordeel is dat de gesprekken aan de wal gevoerd kunnen worden.
Door ervaring heeft zij veel originele ideeën om de ceremonie net even anders te laten zijn. Samen met jullie het feest van de liefde vieren!” Meer informatie? Kijk dan op www.het-jawoord.nl. 

 

Carina RoemersCarina Roemers

Nog een dame die als Zelfstandig Trouwambtenaar werkzaam is, is Carina Roemers. Na een aantal tenenkrommende en saaie huwelijksceremonies bijgewoond te hebben dacht Carina: ‘Dit kan anders!’ En zo solliciteerde ze al op haar 23e voor de functie van trouwambtenaar. Het werd een groot succes! Trouwen op een mooi landgoed, een pittoresk kasteeltje in de Ardennen, een gave beachclub, of liever op een zeilschip midden op zee? Het kan allemaal! Carina voltrekt jullie huwelijk op jullie persoonlijke wijze. Meer informatie? Kijk dan op www.carinaroemers.nl