Over Schiermonnikoog

credits: Ronald Zijlstra fotografie

Het sprookjesachtige dennenbos

Mooiste plek

Trouwen op een van de mooiste plekken van Nederland, wie wil dat nou niet? Misschien kwam een van jullie hier als kind veel en wilt je deze herinneringen delen met je liefste. Of zijn jullie op zoek naar een locatie die voelt als het buitenland, maar gewoon dichtbij is? Door zijn pittoreske uitstraling en vele natuur is er altijd wel een geschikte plek voor de mooiste foto’s. Omdat alles op het eiland zo dichtbij is, hoeven jullie je niet druk te maken over vervoerstijden om van de ene naar de andere locatie te komen. Alles kan per voet of fiets. Ook zijn er genoeg locaties waar je de hele dag kunt vertoeven.

Lytje Pole

Schiermonnikoog, of Lytje Pole. Het kleinste Waddeneiland van Nederland en Friesland. Baken van rust en ruimte. In de middeleeuwen was Schiermonnikoog een uithof van het cisterciënzerklooster uit Rinsumageest. Anno 2016 zijn er weer zes monniken op het eiland. Het eiland dankt zijn naam aan deze monniken die de eerste bewoners waren in hun grijze (Schiere) kleden. Oog is oud Nederlands voor eiland, en zie daar de benaming voor ‘Schiere-monikken-eiland’. Het grootste deel van het eiland is Nationaal Park en omvat diverse bijzondere flora en fauna in allerlei landschappen: polder, duinen, strand, kwelder, bos en wad.

credits: FotoSchier, Chalanta van Kammen

Trouwen op het breedste strand van Nederland!

De stranden van Schiermonnikoog zijn een van de breedste en schoonste van Nederland en Europa.  Hier en daar begint op het strand nieuw leven te groeien in de vorm van mini-duintjes, grassen en zeeraket (ruikt lekker!). Zijn jullie sportief aangelegd? Wandel dan eens naar de Balg, het meest oostelijk gelegen puntje van het eiland. Het is wel een onderneming, dus zorg voor een petje, goede wandelschoenen, zonnebrandcrème en een flesje water, want het is ca 15 km wandelen.

Meer informatie over Schiermonnikoog?

Wil je weten wat er allemaal op het eiland te beleven en te zien is? Of zoeken jullie een plekje om te overnachten? Op de site van de plaatselijke VVV –www.vvvschiermonnikoog.nl – vinden jullie meer informatie.